Gestoomde tah tsai met oosterse dressing
AllerHande september 2001
Ingrediënten
- 1 struikje tah tsai
- 1 cm gemberwortel verse
- ½ rode peper
- 1 bosuitje
- 1 tablet kippenbouillon of kruidenbouillon tablet
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Bladeren van tah tsai losmaken, wassen en in vergiet laten uitlekken.
- Gember schillen en fijnhakken.
- Peper schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- In (stoom)pan ½ l water met bouillontablet aan de kook brengen.
- Tah tsai-bladeren in stoommandje (of vergiet) leggen.
- Mandje (of vergiet) boven kokende bouillon hangen en tah tsai in 2 à 3 minuten beetgaar stomen.
- Tah tsai laten uitlekken en overdoen in schaal.
- Warm houden op stoompan.
- In kommetje 3 eetlepels bouillon met peperreepjes, uiringetjes, sojasaus en sesamolie tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Dressing over tah tsai sprenkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met varkensfiletlapjes en gebakken krieltjes.