Gestoomde tah tsai met oosterse dressing

AllerHande september 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struikje tah tsai
  • 1 cm gemberwortel verse
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • 1 tablet kippenbouillon of kruidenbouillon tablet
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Bladeren van tah tsai losmaken, wassen en in vergiet laten uitlekken.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Peper schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • In (stoom)pan ½ l water met bouillontablet aan de kook brengen.
  • Tah tsai-bladeren in stoommandje (of vergiet) leggen.
  • Mandje (of vergiet) boven kokende bouillon hangen en tah tsai in 2 à 3 minuten beetgaar stomen.
  • Tah tsai laten uitlekken en overdoen in schaal.
  • Warm houden op stoompan.
  • In kommetje 3 eetlepels bouillon met peperreepjes, uiringetjes, sojasaus en sesamolie tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Dressing over tah tsai sprenkelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met varkensfiletlapjes en gebakken krieltjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten