Gestoomde zalmfilet met komkommer
AllerHande mei 2003
Ingrediënten
- 1 limoen
- 50 g dieetmargarine
- ½ rode peper fijngehakt
- ½ zakje verse koriander à 15 g fijngeknipt
- 1 komkommer
- 400 g zalmfilet
- 2 eetlepel(s) chilisaus
Instructies
- Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen.
- In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, rode peper en helft van koriander.
- In koelkast ca. 30 minuten laten opstijven.
- In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen.
- Komkommer schillen en in de lengte halveren.
- Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden.
- In schaal komkommer mengen met 1 eetlepel limoensap, rest van limoenrasp en koriander.
- Over bodem van stoommandje verdelen.
- Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen.
- Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus.
- Zalm op komkommer leggen.
- Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten.
- Zalm en komkommer in ca. 10 minuten beetgaar stomen.
- Komkommer en zalm over vier borden verdelen.
- Klontje kruidenboter op zalm scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.