Gestoomde zalmfilet met komkommer

AllerHande mei 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 50 g dieetmargarine
  • ½ rode peper fijngehakt
  • ½ zakje verse koriander à 15 g fijngeknipt
  • 1 komkommer
  • 400 g zalmfilet
  • 2 eetlepel(s) chilisaus

Instructies

  • Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen.
  • In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, rode peper en helft van koriander.
  • In koelkast ca. 30 minuten laten opstijven.
  • In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen.
  • Komkommer schillen en in de lengte halveren.
  • Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden.
  • In schaal komkommer mengen met 1 eetlepel limoensap, rest van limoenrasp en koriander.
  • Over bodem van stoommandje verdelen.
  • Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen.
  • Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus.
  • Zalm op komkommer leggen.
  • Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten.
  • Zalm en komkommer in ca. 10 minuten beetgaar stomen.
  • Komkommer en zalm over vier borden verdelen.
  • Klontje kruidenboter op zalm scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland