Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g kruimige aardappelen
- 500 g snijbonen
- Scheutje olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Zeezout
- Versgemalen peper
- 2 theelepels gedroogde oregano en/of marjoraan naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes ter grootte van een flinke dobbelsteen.
- Kook de aardappelblokjes 5 minuten in licht gezouten water.
- Snijd de snijbonen in stukjes van 1-2 cm en kook ze 5 minuten in ongezouten water.
- Neem een vuurvaste ovenschaal of braadslede.
- Bedek de bodem van de schaal met olijfolie en pers de knoflook erover uit.
- Voeg de aardappelblokjes en snijbonen toe en bak het geheel op hoog vuur, al omscheppend, gedurende 5 minuten.
- Breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano en/of marjoraan.
- Wees royaal met zout voor een rijke smaak.
- Zet de schotel 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep de aardappelblokjes en snijbonen elke 10 minuten even om, zodat ze aan alle kanten goed kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer met 300 g gehakt of uitgebakken spekjes voor extra smaak.
- U kunt ook sperziebonen of broccoli gebruiken in plaats van snijbonen.