Geurige visbouillon

voor ca 1 liter
Porties: 4
Voorbereidingstijd 11 minuten
Total time 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 takjes bladselderij
  • 1 prei het wit er van
  • 1 ui
  • een klontje boter
  • 500 gram afval van platvis graten en koppen
  • 1 dl witte wijn
  • 10 peperbolletjes
  • 1 kruidenbuiltje peterselie, tijm en laurier
  • zout

Instructies

  • Maak de selderijtakjes en het preiwit schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Smelt de boter 1½ minuut in een schaal van minstens 1½ liter inhoud op de ontdooistand (± 30%).
  • Voeg de groentestukjes toe en laat ze, afgedekt, op de sudderstand (= ± 30% vermogen) 4 minuten stoven.
  • Was de visgraten zorgvuldig en leg ze op de groenten.
  • Voeg er 1 liter water, de witte wijn, de peperbolletjes, het kruidenbuiltje en wat zout aan toe, breng de bouillon in ± 12 minuten op de hoogste stand aan de kook en laat hem dan, afgedekt, op de ontdooistand (±30%) nog 30 minuten verder trekken.
  • Giet de bouillon door een zeef en laat hem afkoelen.
  • Dep het vet met een stukje keukenpapier weg en verdeel de bouillon in porties, klaar voor gebruik of om in te vriezen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Magnetron koken / Vis / Voorgerechten