Gevlochten Speltbrood met Aubergine en Mozzarella

Porties: 1 brood
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
  • 1 aubergine in plakken van 1/2 cm dik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • 1 mozzarella in plakjes
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en laat ze een half uur ‘zweten’ in een vergiet.
  • Dep de aubergine vervolgens goed droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie.
  • Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten, ongeveer 5 minuten in totaal.
  • Laat de plakken afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd om de 1,5 cm in aan de lange kant.
  • Verdeel 1/3 van de geraspte kaas over het deeg en leg de helft van de gegrilde aubergine erover.
  • Herhaal deze stap nog een keer.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over de aubergine en bestrooi met peper, zout en gehakte basilicum.
  • Vlecht het deeg over de vulling heen.
  • Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven kaas.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten, tot het goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 1800 kcal | koolhydraten: 100 g | Protein: 90 g | Vet: 120 g | Zout: 7 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch