Gevulde Fougasse met Tonijnsalade en Sperziebonen

Gevulde fougasse met tonijnsalade en sperziebonen, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met rode ui, basilicum en een drizzle olijfolie.

Gevulde Fougasse met Tonijnsalade en Sperziebonen

Porties: 4 personen
inclusief voorbereiding en afbakken 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje gebroken sperziebonen 250 gram
  • 2 fougasses de Boulogne afbakbrood, à 350 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 5 gram olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 3 zakjes tonijn met French dressing, à 85 g
  • 1 zakje rucolasla 75 gram

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd een kapje van de broden en hol ze gedeeltelijk uit (het broodkruim wordt niet gebruikt).
  • Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en bak volgens de gebruiksaanwijzing af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Meng in een schaal de sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar.
  • Verdeel de rucolasla over de onderste helft van de broden en schep de salade erop.
  • Dek af met de bovenkant van de broden.
  • Snijd de broden aan tafel.
  • Geniet van deze heerlijke gevulde fougasse met tonijnsalade en sperziebonen!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past goed bij de frisse tonijnsalade en het gevulde brood.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Vis