Gevulde Fougasse met Tonijnsalade en Sperziebonen

Porties: 4 personen
inclusief voorbereiding en afbakken 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje gebroken sperziebonen 250 gram
  • 2 fougasses de Boulogne afbakbrood, à 350 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 5 gram olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 3 zakjes tonijn met French dressing, à 85 g
  • 1 zakje rucolasla 75 gram

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd een kapje van de broden en hol ze gedeeltelijk uit (het broodkruim wordt niet gebruikt).
  • Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en bak volgens de gebruiksaanwijzing af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Meng in een schaal de sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar.
  • Verdeel de rucolasla over de onderste helft van de broden en schep de salade erop.
  • Dek af met de bovenkant van de broden.
  • Snijd de broden aan tafel.
  • Geniet van deze heerlijke gevulde fougasse met tonijnsalade en sperziebonen!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past goed bij de frisse tonijnsalade en het gevulde brood.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Vis