Gevulde Fougasse met Tonijnsalade en Sperziebonen
Ingrediënten
- 1 zakje gebroken sperziebonen 250 gram
- 2 fougasses de Boulogne afbakbrood, à 350 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 5 gram olijven
- 1 bol mozzarella
- 3 zakjes tonijn met French dressing, à 85 g
- 1 zakje rucolasla 75 gram
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd een kapje van de broden en hol ze gedeeltelijk uit (het broodkruim wordt niet gebruikt).
- Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en bak volgens de gebruiksaanwijzing af.
- Pel en snipper de uien.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Meng in een schaal de sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar.
- Verdeel de rucolasla over de onderste helft van de broden en schep de salade erop.
- Dek af met de bovenkant van de broden.
- Snijd de broden aan tafel.
- Geniet van deze heerlijke gevulde fougasse met tonijnsalade en sperziebonen!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past goed bij de frisse tonijnsalade en het gevulde brood.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g