Gevulde aardappel met gehakt

Gevulde aardappel met gehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 takje tijm
  • 20 gram boter
  • 2 el peterselie gehakte
  • 2 tl koriander gedroogde
  • 2 tl basilicum gedroogde
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl kurkuma
  • 8 aardappels vastkokend
  • 2 uien gesnipperde
  • zout
  • 1 ei
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels en hol ze uit met behulp van een lepel.
  • Bestrooi met wat zout en smeer ze in met wat boter.
  • Meng in een kom het gehakt, de ui, peterselie, het ei, 1 el olie, koriander, basilicum, de geraspte kaas, 1 tl zout en wat gemalen peper.
  • Meng goed door elkaar.
  • Vul de aardappel met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.
  • Meng in een kom een kopje water,de aardappelpulp, de kurkuma, de blaadjes van het takje tijm en de rest van de olijfolie.
  • Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over de aardappel.
  • Zet de schaal gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 gr.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rundvlees