Gevulde auberginerolletjes op een slabedje
Ingrediënten
Voor de gevulde auberginerolletjes:
- 1 aubergine
- ½ gele paprika
- ½ rode paprika
- 100 g rauwe ham Coburger
- 100 g gorgonzola of geitenkaas
- blaadjes verse basilicum
Voor de garnering:
- 50 g gemengde sla
Instructies
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 110 °C en 100% stoom.
- De aubergine wassen, de kroon verwijderen en de aubergine met een kaasschaaf of op de snijmachine in lange dunne plakken van 3-4 mm dik snijden.
- De paprika's schoonmaken, de zaadjes en zaadlijsten verwijderen en beide in lange dunne repen snijden.
- De plakken aubergine en de repen paprika in de geperforeerde schaal ca. 2 minuten op 110 °C en 100% stoom stomen.
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 175 °C en 30% stoom.
- Intussen de plakken rauwe ham in de lengte in een of 2 repen snijden afhankelijk van de breedte van de plakken aubergine en de repen ham naast elkaar op een houten plank leggen.
- De aubergine op de ham leggen, daarop 3 reepjes paprika met 2 blaadjes basilicum en een reepje kaas leggen en de ham met de aubergine oprollen.
- De rolletjes met een houten prikker of met een stukje keukentouw vaststeken.
- De rolletjes in de geperforeerde schaal in de voorverwarmde combi-stoomoven zetten en ze nog ca. 7 minuten verwarmen op 175 °C en 30% stoom tot de kaas begint te smelten.
- Intussen de gemengde sla over de bordjes verdelen en de sla met de dressing besprenkelen.
- De rolletjes eventueel doorsnijden en op elk bordje 3 gevulde rolletjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de aubergine door plakken courgette.
stoompercentage: 100% + 30%
Ovenstand
hete lucht: 110 °C + 175 °Cstoompercentage: 100% + 30%