Gevulde Chinese tomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kip
  • 3 blik tomatenpuree
  • 1 bamipakket van 500 gr
  • ketjap manis
  • olie
  • sambal oelek
  • aardappelzetmeel
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 grote ui
  • ¼ selderijknol
  • peper
  • foelie
  • Chinese specerijen naar keuze

Instructies

  • Zet de kippepoten met koud water op breng het aan de kook en zet het vuur laag.
  • Voeg de winterwortel, prei, ui, knolselderij, foelie en gekneusde peperkorrels toe, leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ± 30 minuten koken.
  • Desgewenst kunt u de bouillon door een natte theedoek zeven.
  • Haal het vlees van de kippepoten.
  • Fruit de bamigroenten met de tomatenpuree in wat olie licht aan en voeg de bouillon toe.
  • Breng op smaak met bijvoorbeeld ve-tsin, gember en koenjit en voeg naar smaak ketjap en sambal toe.
  • Bind de soep licht met aardappelzetmeel en voeg tenslotte het gesneden kippevlees toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst China