Gevulde courgettes met yoghurtsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • onbekend

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snipper 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.
  • Halveer 4 courgettes overlangs en hol ze uit.
  • Rooster 25 gr amandelen.
  • meng 300 gr lamsgehakt met 100 gr basmatirijst, de ui en de knoflook en breng op smaak met kaneel, zout en peper.
  • Vul 4 courgettehelften met het rijst-gehaktmengsel (niet te vol), zet de andere helften erop en leg ze in een ovenschaal.
  • Schenk er 21/2 dl bouillon over, dek de schaal af en zet hem ± 40 minuten in de oven. Breng de yoghurt met 11/2 eetlepel allesbinder aan de kook en laat ± 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Schenk de helft van de bouillon uit de ovenschaal.
  • Schenk het yoghurtmengsel over de courgettes en verwarm het gerecht (zonder folie of deksel) nog 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi de courgettes met de geroosterde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lamsvlees / Vlees