Gevulde courgettes met yoghurtsaus
Ingrediënten
- onbekend
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.
- Halveer 4 courgettes overlangs en hol ze uit.
- Rooster 25 gr amandelen.
- meng 300 gr lamsgehakt met 100 gr basmatirijst, de ui en de knoflook en breng op smaak met kaneel, zout en peper.
- Vul 4 courgettehelften met het rijst-gehaktmengsel (niet te vol), zet de andere helften erop en leg ze in een ovenschaal.
- Schenk er 21/2 dl bouillon over, dek de schaal af en zet hem ± 40 minuten in de oven. Breng de yoghurt met 11/2 eetlepel allesbinder aan de kook en laat ± 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Schenk de helft van de bouillon uit de ovenschaal.
- Schenk het yoghurtmengsel over de courgettes en verwarm het gerecht (zonder folie of deksel) nog 10 minuten in de oven.
- Bestrooi de courgettes met de geroosterde amandelen.