Gevulde “ei” aardappel vegan

Gevulde “ei” aardappel vegan

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 vastkokende aardappels schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) veganaise mayonaise zonder ei
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1 klein uitje fijngesneden
  • 1 theelepel kerrie
  • Zout en peper naar smaak
  • Beetje kurkuma
  • Snufje paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de aardappels aan alle kanten met olijfolie.
  • Leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en bak ze ongeveer 45 minuten,
  • tot ze zacht zijn (maar niet papperig). Laat ze afkoelen.
  • Meng ondertussen de overige ingrediënten, behalve de paprikapoeder, in een kom.
  • Hol de aardappels uit, zodat er een plekje is voor de vulling.
  • Voeg de aardappel die je uit hebt geschept toe aan het mosterd-mengsel en roer goed.
  • Vul hiermee de aardappels.
  • Dat kan heel netjes met een slagroomspuitzak, of gewoon met een lepel.
  • Bestrooi met wat paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch