Gevulde koeken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 200 gram amandelspijs zie recept
  • 1 ei
  • 10 amandelen
  • Amandelspijs
  • 125 gram amandelen hele
  • 125 gram suiker
  • 1 ei

Instructies

  • Kneed van de boter, de bloem en de suiker vlug een samenhangend deeg en rol dit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 1/3 cm uit en steek er met een vrij grote borstplaatring flinke ronde koeken uit.
  • Leg de helft van de koeken op een met boter ingesmeerd bakblik en leg ± 20 gr amandelspijs op een hoopje in het midden van elke koek.
  • Bevochtig de rand van de koeken met een kwastje en bedek ze met een tweede lapje deeg.
  • Druk de randen goed stevig op elkaar.
  • Bestrijk de bovenkant met wat geklopt ei en druk er een halve gepelde amandel in.
  • Bak de koeken ± 25 minuten in een matigwarme oven mooi bruin.
  • De geraspte schil van 1 citroen
  • Pel en maal de amandelen, meng ze met de suiker, het ei, en de geraspte citroenschil en maal dit nogmaals door de amandelmolen.
  • Kneed het mengsel enige tijd goed door elkaar en bewaar het in één of meer goed gesloten potten.
  • Hoe langer het staat, hoe beter het van smaak wordt; 4-6 weken is geen bezwaar, als het goed van de buitenlucht is afgesloten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek