Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 350 g gehakt gemengd
- 1 ei
- 2½ eetlepel(s) paneermeel
- 1 ui fijngesneden
- 10 champignons fijngesneden
- 100 g gekookte ham fijngesneden
- 1 eetlepel(s) peterselie gehakte
- 6 eetlepel(s) geraspte kaas
- zout
- versgemalen peper
- 1 zak duchesse aardappeltjes diepvries
- 20 g boter
- 1 eetlepel(s) olie
Instructies
- Schil de komkommer en snij overlangs door de helft.
- Verwider met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi beide helften met wat zout.
- Snij deze nog 2 maal door helft zodat u 8 gelijke helften krijgt.
- Laat ze afgedekt met plastic folie 15 minuten staan.
- Giet het vrijgekomen vocht eraf en leg de uitgeholde komkommerhelften op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
- Meng het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas.
- Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes.
- Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter.
- Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
- Bak intussen de aardappelrozetjes, in 2 of 3 keer in hete olie goudbruin en gaar.
- Laat ze uitlekken en hou ze warm tot gebruik in de oven.
- Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden.
- Serveer met de aardappelrozetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: u kunt dit recept ook van de voren bereiden en opwarmen in de magnetron.
Wijnadvies: Cabernet Sauvignon, Chili