Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 350 g gehakt gemengd
  • 1 ei
  • eetlepel(s) paneermeel
  • 1 ui fijngesneden
  • 10 champignons fijngesneden
  • 100 g gekookte ham fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) peterselie gehakte
  • 6 eetlepel(s) geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 zak duchesse aardappeltjes diepvries
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Schil de komkommer en snij overlangs door de helft.
  • Verwider met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi beide helften met wat zout.
  • Snij deze nog 2 maal door helft zodat u 8 gelijke helften krijgt.
  • Laat ze afgedekt met plastic folie 15 minuten staan.
  • Giet het vrijgekomen vocht eraf en leg de uitgeholde komkommerhelften op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
  • Meng het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas.
  • Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes.
  • Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter.
  • Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
  • Bak intussen de aardappelrozetjes, in 2 of 3 keer in hete olie goudbruin en gaar.
  • Laat ze uitlekken en hou ze warm tot gebruik in de oven.
  • Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden.
  • Serveer met de aardappelrozetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: u kunt dit recept ook van de voren bereiden en opwarmen in de magnetron.
Wijnadvies: Cabernet Sauvignon, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Vlees