Gevulde paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 1 takje peterselie
  • 50 g boter of margarine
  • 50 g bloem
  • ¾ l volle melk
  • zout peper, nootmuskaat
  • 400 g Hüttenkäse 1 bak
  • 150 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Halveer de rode paprika's door de steel. Laat de steel zitten, verwijder de zaadlijsten met zaden.
  • Leg de paprikahelften strak tegen elkaar in een ovenschaal waarin ze net passen.
  • Snijd het peterseliegroen zeer fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem erbij en roer het glad.
  • Laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
  • Voeg er ongeveer 1/3 van de melk bij en blijf roeren, zodat de melk door de bloem wordt opgenomen.
  • Voeg er al roerend weer een deel melk bij, roer de saus glad en breng hem aan de kook.
  • Voeg de rest van de melk toe en kook de saus zachtjes 5 minuten door. 6.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  • Meng de Hüttenkäse met de geraspte kaas en vul hiermee de paprikahelften.
  • Schenk ze daarna vol met de saus en schenk de rest van de saus er omheen.
  • Zet de schaal middenin de oven en laat de paprika's in 30 minuten gaar worden, zodat de saus mooi goudbruin kleurt.
  • Bestrooi de schotel met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch