Gevulde Paprika met Kippendijen, Spinazie en Pesto.

Gevulde Paprika met Kippendijen, Spinazie en Pesto

Dit recept heb ik een tijdje geleden bedacht toen ik het verzoek kreeg om voor een 21st Birthday dineetje gevulde paprika te maken. Dit wilde de Jarige Jet graag. Nu eet ik zelf eigenlijk niet veel paprika. Hooguit een keer in stukjes door een gerecht, ik ben er niet zo dol op. Op zich zijn er ontelbare recepten op internet te vinden maar dat vind ik wat makkelijk. Als ik wordt gevraagd om iets te maken dan moet het recept voor zeker 75% van mij zijn vind ik. Na enig overleg over wat men wel en niet lustte kwam ik op onderstaand recept uit. De dames waren erg enthousiast over het gerecht en ik heb beloofd het recept online te zetten. Ze hebben er even een paar weken op moeten wachten maar hier is het dan 🙂
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Paprika's geel is wat zoeter dan groen of rood
  • 600 gram Kippendij filet liever geen gewone filet dat wordt snel droog
  • 1 Flinke Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 flinke Eetlepels Groene Pesto
  • Ricotta
  • 1 Courgette
  • Pijnboompitten
  • 750 gram Spinazie
  • 150 gram Pecorino
  • Flinke handvol Verse Basilicum alleen de blaadjes
  • Italiaanse kruiden Gedroogde
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Snij de ui in stukjes
  • Snij de knoflook zeer fijn
  • Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal ze voorzichtig leeg, snij indien nodig een klein plakje van de onderkant om 'm stabiel te laten staan.
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Snij het vlees in kleine blokjes
  • Snij de courgette in kleine blokjes of met een Spirelli tot slierten, maak de slierten wel wat korter met een mes
  • Was de spinazie
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot goudbruin

Bereiding:

  • Fruit de ui glazig in olijfolie, doe het vlees erbij en bak dit tot het wit kleurt.
  • Voeg de knoflook toe, bak even mee.
  • Voeg na een paar minuten de Pesto toe en een klein beetje van de Italiaanse kruiden.
  • De kip hoeft in dit stadium niet gaar te zijn.
  • Doe het in een kom en zet opzij.
  • Verhit een beetje olie in een wok en doe de spinazie in delen in de wok samen met de basilicum blaadjes en peper en zout.
  • Wok alles tot de spinazie helemaal zacht is.
  • Voeg een paar flinke eetlepels Ricotta toe en roer even om. Laat alles een paar minuutjes pruttelen.
  • Doe het mengsel in een kom en voeg nog wat Ricotta toe.
  • Meng alles met de staafmixer tot een romige puree.
  • Proef en maak op smaak met peper en zout, of voeg nog wat Ricotta toe voor meer romigheid.
  • Doe de spinaziesaus bij het vlees, niet alles maar gewoon tot er een mooie verhouding vlees/saus is.
  • Voeg de courgette en geroosterde pijnboompitten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Hou wat pijnboompitten achter de hand voor garnering.
  • Vul de paprika's met het mengsel en zet ze rechtop in een ovenschaal.
  • Bak ze met het dekseltje erop voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.
  • Tot ze zacht zijn en een beetje beginnen te verkleuren (dit is goed en lekker).
  • Haal het dekseltje eraf en verdeel de geraspte kaas erover.
  • Zet de oven op grill stand en grill tot gesmolten, verdeel een paar pijnboompitjes erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip