Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
- 4 vellen volkoren bladerdeeg
- 150 gram milde geitenkaas
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 4 rijpe handperen
- Sap van 1 citroen
- 1 ei losgeklopt
- 2 dl rode wijn
- 20 gedroogde pruimen ontpit
Instructies
- Laat de vellen volkoren bladerdeeg ontdooien.
- Mix de geitenkaas met olijfolie tot een smeuïg mengsel en doe het in een spuitzak met spuitmondje.
- Schil de peren (bewaar de steeltjes) en hol ze voorzichtig uit met een lepel, bijna tot onderaan.
- Wrijf de buitenkant van de peren in met citroensap.
- Spuit het geitenkaasmengsel in de uitgeholde peren.
- Rol het bladerdeeg dun uit en vouw het om de peren, snijd overtollig deeg weg.
- Snijd blaadjes van de restjes deeg en vouw deze om de bovenkant van de peer.
- Plaats de steeltjes terug in de peren en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Bak de gevulde peren in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Verwarm ondertussen de rode wijn in een pan en laat de gedroogde pruimen er ongeveer 15 minuten in wellen.
- Serveer de gebakken peren op een bord en schep de gewelde pruimen en een beetje rode wijn eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g