Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Gevulde Portobello Champignons met Kip en Kaas uit de Stoomoven

Geniet van deze heerlijke gevulde portobello champignons met sappig kippengehakt en romige kaas, perfect als bijgerecht voor een hartige maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote portobello champignons of dubbele hoeveelheid kleine kastanjechampignons
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel limoensap
  • ½ rode chili fijngesneden
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels geraspte Pecorino of andere harde kaas

Instructies

  • Borstel de paddenstoelen goed schoon zonder ze met water te wassen.
  • Hak de steeltjes van de champignons fijn.
  • Bak de knoflook samen met de fijngehakte champignonsteeltjes kort in olie en voeg dit toe aan het kippengehakt.
  • Meng het kippengehakt met het ei, limoensap, fijngesneden rode chili, gehakte koriander, zout en peper.
  • Vul de champignons met het mengsel.
  • Leg de gevulde champignons in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85°C.
  • Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en gebruik een crème brûlée brander om de kaas te bruineren.
  • Garneer de champignons met wat extra gehakte koriander en stukjes rode chili voor extra smaak.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Kip
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij