Gevulde Portobello

Gevulde Portobello

Met deze bijzondere en grote paddenstoel kun je oneindig variëren. Deze keer gevuld met tonijn, paprika en ricotta. Eenvoudig en weinig calorieën.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Portobello’s
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram ricotta
  • 2 laurierblaadjes
  • blik of pot tonijn +/ 200 gram
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • peper & zout

Instructies

  • Snij de stelen van de Portobello’s en snij een dunne plak af van bolle kant, zodat ze niet wiebelen op een platte ovenschaal.
  • Hak de dunne plakken met de stelen fijn.
  • Snipper de ui en snij blokjes van de paprika.
  • Rasp de citroen (hier gebruik je slechts 1/3 van) en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de paprika, laurier en geperste knoflook in circa 5 minuten. Voeg halverwege de stukjes Portobello toe.
  • Zorg er voor dat de groenten slechts glazig zijn, want daarna gaat alles nog eens 20 minuten in de oven.
  • Smeer met een eetlepel olijfolie een ovenschaal of bakblik in en leg hier de Portobello’s in.
  • Meng de citroenrasp, de tonijn en de ricotta door het groentemengsel (verwijder de laurier).
  • Maak op smaak met peper en zout (of bouillonpoeder).
  • Goed proeven en houd er rekening mee dat de het ‘vlees’ van de Portobello niet gezouten is.
  • Verdeel het mengsel over de Portobello’s. Bestrooi met paneermeel.
  • Bak de gevulde Portobello’s af in ongeveer 20 minuten.
  • Kijk iedere 5 minuten of de ovenschaal hoger of lager in de oven moet worden verplaatst.
  • Wellicht dat je de laatste 5 minuten de grill erbij moet aanzetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gevulde Portobello’s met een frisse, maar stevige witte wijn, bijvoorbeeld een Sauvignon.
————————————————————————————————–