Gevulde Portobello
Met deze bijzondere en grote paddenstoel kun je oneindig variëren. Deze keer gevuld met tonijn, paprika en ricotta. Eenvoudig en weinig calorieën.
Equipment
Ingrediënten
- 4 Portobello’s
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 2 knoflooktenen
- 250 gram ricotta
- 2 laurierblaadjes
- blik of pot tonijn +/ 200 gram
- 1 citroen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- peper & zout
Instructies
- Snij de stelen van de Portobello’s en snij een dunne plak af van bolle kant, zodat ze niet wiebelen op een platte ovenschaal.
- Hak de dunne plakken met de stelen fijn.
- Snipper de ui en snij blokjes van de paprika.
- Rasp de citroen (hier gebruik je slechts 1/3 van) en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de paprika, laurier en geperste knoflook in circa 5 minuten. Voeg halverwege de stukjes Portobello toe.
- Zorg er voor dat de groenten slechts glazig zijn, want daarna gaat alles nog eens 20 minuten in de oven.
- Smeer met een eetlepel olijfolie een ovenschaal of bakblik in en leg hier de Portobello’s in.
- Meng de citroenrasp, de tonijn en de ricotta door het groentemengsel (verwijder de laurier).
- Maak op smaak met peper en zout (of bouillonpoeder).
- Goed proeven en houd er rekening mee dat de het ‘vlees’ van de Portobello niet gezouten is.
- Verdeel het mengsel over de Portobello’s. Bestrooi met paneermeel.
- Bak de gevulde Portobello’s af in ongeveer 20 minuten.
- Kijk iedere 5 minuten of de ovenschaal hoger of lager in de oven moet worden verplaatst.
- Wellicht dat je de laatste 5 minuten de grill erbij moet aanzetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde Portobello’s met een frisse, maar stevige witte wijn, bijvoorbeeld een Sauvignon.