Spoel de boekweit schoon en doe het in de pan.
Doe het bouillonblokje erbij en twee keer zoveel water als de boekweit.
Kook de boekweit zachtjes in ongeveer 30 min. droog.
Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste grillstand.
Maar de portobello’s schoon en snijd de harde steeltjes eruit.
Leg ze met de bolle kant naar onder in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie.
Zet ze 8 min. onder de grill; keer ze na 4 min. om.
Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze 2 min. met een theelepel kokosolie op een laag vuurtje.
Doe dan de wijn, boekweit, doperwten, oregano, pesto en wat zout en zwarte peper erbij.
Roer alles 2 min. en zet dan het vuur uit.
Proef eventueel of het zout genoeg is.
Leg de portobello’s op een mooie schaal en schep op ieder twee eetlepels van het boekweitmengsel.
Maak het af door er wat geitenkaas over te strooien, besprenkel ze met wat olijfolie en leg er een blaadje basilicum op.
Serveren maar!