Gevulde portobello's vegetarisch

Porties: 6 portobello’s
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g boekweit
  • 1 biologisch kippenbouillonblokje
  • 6 portobello’s
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kokosolie
  • 1 eetlepel(s) biologische witte wijn
  • 100 g doperwten
  • 1 volle tl droge oregano
  • 2 tl pesto
  • zeezout en zwarte peper
  • Harde geitenkaas
  • 6 blaadjes basilicum

Instructies

  • Spoel de boekweit schoon en doe het in de pan.
  • Doe het bouillonblokje erbij en twee keer zoveel water als de boekweit.
  • Kook de boekweit zachtjes in ongeveer 30 min. droog.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste grillstand.
  • Maar de portobello’s schoon en snijd de harde steeltjes eruit.
  • Leg ze met de bolle kant naar onder in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Zet ze 8 min. onder de grill; keer ze na 4 min. om.
  • Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze 2 min. met een theelepel kokosolie op een laag vuurtje.
  • Doe dan de wijn, boekweit, doperwten, oregano, pesto en wat zout en zwarte peper erbij.
  • Roer alles 2 min. en zet dan het vuur uit.
  • Proef eventueel of het zout genoeg is.
  • Leg de portobello’s op een mooie schaal en schep op ieder twee eetlepels van het boekweitmengsel.
  • Maak het af door er wat geitenkaas over te strooien, besprenkel ze met wat olijfolie en leg er een blaadje basilicum op.
  • Serveren maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch