Gevulde portobello's

Gevulde portobello's

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • enkele blaadjes eikenbladsla rucola
  • 125 g buffelmozzarella
  • enkele zongedroogde tomaten
  • enkele zwarte olijven
  • basilicum
  • 2 plakjes rauwe ham bij voorkeur Serrano ham
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • zout
  • peper

Voor de dressing:

  • ½ teentje knoflook
  • handje verse basilicum
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) balsamico azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • De paddestoelen schoonborstelen en de steeltjes (zie tip) verwijderen.
  • De eikenbladsla en rucola wassen, de blaadjes droogdeppen en op bordjes leggen.
  • De mozzarella en zongedroogde in blokjes snijden, de olijven in plakjes en het basilicum in reepjes.
  • De mozzarella, tomaat en olijven voorzichtig met elkaar vermengen en het basilicum erdoor scheppen.
  • De paddestoelen in de stoomoven op de geperforeerde schaal 10 minuten op 100% garen.
  • De ingrediënten voor de dressing in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus pureren.
  • Elke paddestoel met zout en peper bestrooien en met wat saus besprenkelen, er een ½ plakje rauw ham opleggen en met het mozzarellamengsel vullen.
  • De vulling met wat saus besprenkelen.
  • Op elk bord met eikenbladsla een portobello zetten.
  • Eventueel garneren met nog wat kappertjes en er nog wat dressing omheen druppelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

De steeltjes van de paddestoelen worden niet in dit recept gebruikt.
Snijd ze de volgende dag fijn en bak met een uitje en wat tijm in wat boter gaar serveer ze bij het vlees.
Serveren met stokbrood en boter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch