Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- De paddestoelen schoonborstelen en de steeltjes (zie tip) verwijderen.
- De eikenbladsla en rucola wassen, de blaadjes droogdeppen en op bordjes leggen.
- De mozzarella en zongedroogde in blokjes snijden, de olijven in plakjes en het basilicum in reepjes.
- De mozzarella, tomaat en olijven voorzichtig met elkaar vermengen en het basilicum erdoor scheppen.
- De paddestoelen in de stoomoven op de geperforeerde schaal 10 minuten op 100% garen.
- De ingrediënten voor de dressing in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus pureren.
- Elke paddestoel met zout en peper bestrooien en met wat saus besprenkelen, er een ½ plakje rauw ham opleggen en met het mozzarellamengsel vullen.
- De vulling met wat saus besprenkelen.
- Op elk bord met eikenbladsla een portobello zetten.
- Eventueel garneren met nog wat kappertjes en er nog wat dressing omheen druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De steeltjes van de paddestoelen worden niet in dit recept gebruikt.
Snijd ze de volgende dag fijn en bak met een uitje en wat tijm in wat boter gaar serveer ze bij het vlees. Serveren met stokbrood en boter
Snijd ze de volgende dag fijn en bak met een uitje en wat tijm in wat boter gaar serveer ze bij het vlees. Serveren met stokbrood en boter