Gevulde snijbietrolletjes
Ingrediënten
- 4 grote gave snijbiet- kool- of paksoibladen
- 350 g gekookte pompoenstukjes of gekookte kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 150 g tofu
- 30 g hazelnoot
- 2 eetlepel(s) tamari Japanse sojasaus
- 2 theel kerrie
- 2 gember
- 2 dl tomatensaus
- peper & zout
Instructies
- Blancheer de bladen 3 tot 5 minuten (snijbiet 1 min.) in kokend water en laat ze uitlekken.
- Maak puree van de pompoen of kikkererwten.
- Bak de tofu in kleine stukjes in olie, voeg grof gehakte hazelnoten en knoflook toe en laat dit even meebakken.
- Meng er kerrie, gember en tamari door en roer de puree door het mengsel.
- Verdeel het mengsel over de bladen en rol deze op tot rolletjes.
- Prik de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikkertje en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
- Giet er de met peper en zout gekruide tomatensaus over en zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 180°C.