Gevulde snijbietrolletjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote gave snijbiet- kool- of paksoibladen
  • 350 g gekookte pompoenstukjes of gekookte kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 150 g tofu
  • 30 g hazelnoot
  • 2 eetlepel(s) tamari Japanse sojasaus
  • 2 theel kerrie
  • 2 gember
  • 2 dl tomatensaus
  • peper & zout

Instructies

  • Blancheer de bladen 3 tot 5 minuten (snijbiet 1 min.) in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Maak puree van de pompoen of kikkererwten.
  • Bak de tofu in kleine stukjes in olie, voeg grof gehakte hazelnoten en knoflook toe en laat dit even meebakken.
  • Meng er kerrie, gember en tamari door en roer de puree door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de bladen en rol deze op tot rolletjes.
  • Prik de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikkertje en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
  • Giet er de met peper en zout gekruide tomatensaus over en zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Europa