Gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle
Ingrediënten
- 500 g scampi's
- 1 pak tagliatelle of eiernoedels mie
- 1 teentje look
- cayennepeper
- zwarte peper
- olijfolie
voor de saus:
- 1 glas witte wijn
- 200 ml room
- sojasaus
Instructies
- Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker.
- Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok.
- Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper.
- Bak ze kort en hevig aan.
- Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met sojasaus. 4.
- Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's.