Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- winterwortel voor de kleur
- bleekselderij
- veel venkel
- wat prei
- aardappels
- eventueel knolselderie
Instructies
- Dit recept laat zich naar gelang het aantal eters heel eenvoudig uitbreiden, de basis blijft hetzelfde, en bestaat uit groenten van het seizoen.
- Het kan zeker twee dagen van te voren klaargemaakt worden, daar wordt de smaak alleen maar lekkerder van.
- Maak de groenten voor zover nodig schoon, en hak ze in blokjes of schijfjes.
- Giet goede olijfolie in de pan en laat de groenten, onder af en toe omroeren, glazig worden, tot ze vrijwel gaar zijn.
- Voeg wat takjes tijm en rozemarijn toe en zout en peper.
- Blus op het laatst af met een glaasje witte wijn.
- Doe de deksel op de pan en zet die op het balkon of in de tuin (of de ijskast als daar nog plek is) tot het diner begint.
- Doe de groenten in een mooie ovenvaste schaal en zet die, voor iedereen aan tafel gaat, bij het voorgerecht, in een voorverwarmde oven (200 graden).