Ghoriba met kokos en smida

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram fijne smida
  • 400 gram poedersuiker
  • 500 gram kokos
  • 8 ei
  • 2 eetlepels citroen
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 450 ml olie kan meer of minder zijn

Garnering:

  • poedersuiker

Instructies

  • Meng de kokos met de smida de helft van de olie erbij ,bakpoeder en de citroenschil.
  • Mix de eieren goed met de poedersuiker
  • Doe deze mix bij het kokos/smida beslag  en doe de rest van de olie beetje bij beetje erbij tot dat je een mooi deeg heb waar je makkelijk balletjes van kan vormen
  • Smeer je handen in met een beetje mazhar en maak balletjes van het deeg.
  • Haal ze door de poedersuiker
  • Bak de ghoriba op 170 graden, ze mogen niet bruin worden aan de bovenkant, alleen onderkant een beetje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed