Ginger snaps
knapperige gemberkoekjes uit de AllerHande april 2000
Ingrediënten
- 6 gemberbolletjes en ½ eetlepel gembersiroop uit potje
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel gemberpoeder
- mespuntje zout
- 50 g bruine basterdsuiker
- 50 g boter of margarine
- 2 eetlepel(s) stroop
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Bakblik met bakpapier bekleden.
- Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden.
- Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven.
- Basterdsuiker erdoor roeren.
- Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden.
- Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende bal kneden.
- Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalm op bakplaat platdrukken.
- Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken.
- Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster laten afkoelen.