Ginger snaps

knapperige gemberkoekjes uit de AllerHande april 2000
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 gemberbolletjes en ½ eetlepel gembersiroop uit potje
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • mespuntje zout
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 50 g boter of margarine
  • 2 eetlepel(s) stroop

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden.
  • Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven.
  • Basterdsuiker erdoor roeren.
  • Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden.
  • Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende bal kneden.
  • Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalm op bakplaat platdrukken.
  • Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken.
  • Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster laten afkoelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek / Taart