Glass Noodle soep

Glass Noodle soep

Perfect bij het recept van Gyoza die je ook op deze site kunt vinden. Een fijne aziatische bouillon met wortel, taugé en zogeheten Glass Noodles, ook wel Glasmie of Vermicelli noodles genoemd. Niet te verwarren met de vermicelli die wij Hollanders in de soep gooien. Deze noodles zijn heel dun en worden doorzichtig wanneer gekookt. Je kunt allerlei extra ingredienten aan de soep toevoegen zoals Bosui, fijn gesneden kool, prei. Maar houd het wel simpel, niet meer dan 3 groenten.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 Ltr kokend Water
  • 45 ML Vissaus
  • 45 ML Oester saus
  • 45 ML Soya saus
  • 3 EL Mirin-Fu
  • 200 gram in reepjes gesneden Wortel
  • 150 gram Taugé
  • 100 gram Glas Noodles

Instructies

  • Meng alle sausjes in het water en breng aan de kook en zet op een lager vuur.
  • Voeg de wortel toe en laat 5 minuten meekoken.
  • Na die 5 minuten kun je ook je Gyoza in de pan gaan leggen.
  • Voeg de Taugé in en wanneer je de bouillon bij de Gyoza hebt gedaan voeg je de Glass Noodles toe aan de soep.
  • Zo is alles tegelijk klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noedels / Soep
Land van herkomst Azië