Gnocchi alla Romana

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 125 gram griesmeel
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout nootmuskaat
  • 2 losgeklopte eidooiers
  • 55 gram boter en wat vlokken om erop te leggen
  • 50 gram belegen kaas

Instructies

  • Breng de melk aan de kook en kook de griesmeel daarin op laag vuur al roerend in ± 5 minuten gaar.
  • Roer er van het vuur af de Parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat, de eidooiers en 30 gr boter door.
  • Schep de massa op een stuk plasticfolie, vorm het tot een rol en laat die in de koelkast ± 1 uur opstijven.
  • Snijd de rol in 1 cm dikke plakken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik de gnocchi dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel er de belegen kaas en de rest van de boter in vlokjes over en bak ze in de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië