Gnocchi op z'n Italiaans

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • verse salie
  • zout
  • peper
  • 400 gram zalmfilet
  • roomboter
  • 1 pakje kookroom

Instructies

  • Kook de aardappels en stamp ze fijn.
  • Roer met de mixer er 1 dl olijfolie en de eieren door.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe,liefst met de handen: het deeg moet werkbaar zijn en niet plakken. Knip 10 salieblaadjes fijn en roer die, met wat zout en peper door de aardappelpasta.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Vorm rolletjes van het deeg van 2cm dikte en snijdt deze in stukjes van 2-3 cm lengte.
  • Zet een pan water op.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter. Snijdt de zalmfilet in blokjes.
  • Strooi, als het water kookt, 1 el zout in de pan. Kook hierin de gnocchi in 4 porties gaar (als ze gaar zijn, gaan ze drijven).
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitdruipen en schep ze in de ovenschaal.
  • Verhit in de wok een stukje boter en roer de zalm hierin in 5 minuten net gaar.
  • Roer er 1 1/2 dl kookroom bij en breng zachtjes aan de kook.
  • Schep de zalmsaus over de gnocchi en zet de schaal nog 10 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië