Kook de aardappels en stamp ze fijn.
Roer met de mixer er 1 dl olijfolie en de eieren door.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe,liefst met de handen: het deeg moet werkbaar zijn en niet plakken. Knip 10 salieblaadjes fijn en roer die, met wat zout en peper door de aardappelpasta.
Laat het mengsel afkoelen.
Vorm rolletjes van het deeg van 2cm dikte en snijdt deze in stukjes van 2-3 cm lengte.
Zet een pan water op.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met wat boter. Snijdt de zalmfilet in blokjes.
Strooi, als het water kookt, 1 el zout in de pan. Kook hierin de gnocchi in 4 porties gaar (als ze gaar zijn, gaan ze drijven).
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitdruipen en schep ze in de ovenschaal.
Verhit in de wok een stukje boter en roer de zalm hierin in 5 minuten net gaar.
Roer er 1 1/2 dl kookroom bij en breng zachtjes aan de kook.
Schep de zalmsaus over de gnocchi en zet de schaal nog 10 minuten in de oven.