Gort met paprika, tomaat en kabeljauw
Ingrediënten
- 250 g Lassie Vluggort
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 pot geroosterde rode paprika 295 g
- 6 roma tomaten in parten
- 500 g kabeljauwfilet
- ½ bosje verse basilicum fijngesneden
Instructies
- Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
- Voeg de gort en wat zout toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af.
- Verhit intussen de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min.
- Voeg de knoflook toe.
- Snijd de paprika in stukjes en bak 1 min. mee.
- Voeg de tomaten toe en bak 3 min. mee.
- Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar.
- Keer halverwege.
- Roer de gort door de paprika en tomaat, breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden, serveer met de kabeljauw en bestrooi met het basilicum