Granita zonder toegevoegde suiker

Granita zonder toegevoegde suiker

Granita is een halfbevroren zoete drank die kenmerkend is voor de Siciliaanse keuken.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fles fruitsap zelf gemaakt of gekocht, let op dat het puur sap is

Instructies

  • Pak een diepvriesdoos met deksel die flink ruimer is dan de inhoud van de fles fruitsap (dat werkt gemakkelijker én sneller)
  • Schenk de fles leeg in de bak en zet in de vriezer.
  • Roer het ieder uur met een vork goed door zodat je steeds fijne ijskristallen krijgt.
  • Zodra het volledig uit bevroren ijskristallen bestaat is deze granita zonder toegevoegde suiker klaar.
  • Serveer het in een mooi glas, kom of gewoon in een beker.
  • Granita is het lekkerst als het nét nog bevroren is maar niet volledig diep bevroren.
  • Let op… door de kleine ijskristallen smelt het ook redelijk snel dus niet lang van te voren uit de vriezer halen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Dranken
Land van herkomst Italië