Gratin dauphinoise

      Reacties uitgeschakeld voor Gratin dauphinoise

 

Gratin dauphinoise

Aardappel gratin
Categorie Bijgerecht, met groenten, Ovenschotel
Opmerking Vegetarisch
porties 35 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 3 teen knoflook
  • 4 st. ui
  • 50 gr. boter
  • 3 kg. geschilde bonken
  • ltr. runderbouillon of gevogeltebouillon
  • ½ ltr. room
  • 30 gr. zout
  • 2 gr. peper
  • 2 gr. gedroogd tijmblad
  • 20 st in ringen gesneden olijven

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar

  • Maak de knoflook en de uien schoon.
  • Hak de knoflook fijn, halveer de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Zweet dit aan in de boter in een 10 ltr. pan.
  • Snijd de aardappels m.b.v. de magi-mix in dunne plakjes en voeg deze toe aan de uien.
  • Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng het aan de kook
  • Roer regelmatig met een schuimspaan over de bodem want het brand snel aan.
  • Laat de massa ca. 5 minuut zachtjes doorkoken en gooi het dan over in een gastronormbak.
  • Bij gebruik de gratin in oat-meal schaaltjes scheppen, bestrooien met mie de pain (witte broodkruim) en de randen heel goed schoon maken.
  • De gratin moet minimaal 15 minuten verwarmd worden in de confectomaat op 150°c