Gratin van snijbietstelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g snijbietstelen
  • 1 citroen
  • 2-3 eetlepel(s) olijfolie
  • circa 1/8 l bouillon
  • zout
  • peper
  • 1 ui fijngesneden
  • 100 g spek
  • 150 g Scamorza gerookte Mozzarellof een verse Mozzarella (of Hollandse gerookte kaas
  • 50 g paneermeel
  • geraspte citroen
  • 3-4 takjes peterselie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Snij de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken, bewaar ze in citroenwater, opdat ze mooi wit blijven.
  • Bak de ui zachtjes aan, voeg de stelen toe en bak ze kort in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg wat bouillon toe en laat 10 tot 20 minuten afgedekt stoven.
  • Haal de stelen uit de pan met een schuimspaan.
  • Verdeel de stelen in een platte ovenvaste schotel, mooi parallel als asperges.
  • Verdeel de spek en de in blokjes gesneden Scamorza tussen en onder de stelen.
  • Bestrooi met paneermeel en wat citroenschil.
  • Besprenkel met olijfolie en bak dit in de oven tot de kaas is gesmolten en alles borrels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witbrood, of met pelaarappelen met daarover wat groentenat gegoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel
Land van herkomst Italië