Gremolata

Citrus-Knoflook Peterselie Smaakmaker

Gremolata
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 2 ansjovisfilets
  • Peper en zout naar smaak

Optioneel:

  • olijfolie
  • rode peper

Instructies

  • Spoel de citroen en sinaasappel af en rasp de schil van beide vruchten met een fijne rasp.
  • Hak de knoflook fijn en spoel deze kort af onder heet water om de scherpe smaak te verzachten.
  • Pluk de bladeren van het peterseliebosje en hak ze fijn.
  • Snijd de ansjovisfilets klein.
  • Meng de geraspte citrusschil, fijngehakte knoflook, gehakte peterselie en gesneden ansjovis door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe voor extra smeuïgheid of fijngehakte rode peper voor wat extra pit.
  • Gebruik de gremolata als smaakmaker om diverse gerechten mee af te maken.
  • Het past uitstekend bij groenten, vis en vlees.
  • Geniet van deze veelzijdige citrus-knoflook peterselie smaakmaker om je gerechten een heerlijke Italiaanse twist te geven!

Notities / Tips / Wijnadvies

Gremolata is een echte smaakmaker.
Lekker om groente-, vis- en vleesgerechten mee af te maken.
Oorspronkelijke werd alleen citroenrasp, peterselie en knoflook gebruikt, maar je kunt ook nog wat olijfolie of rode peper toevoegen voor extra pit.

Wijnadvies:

Gremolata is een veelzijdige smaakmaker die goed past bij diverse gerechten, van groenten tot vis en vlees. Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de citrus- en kruidensmaken van de gremolata.

Voedingswaarden

Calories: 8 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 0.4 g | Vet: 0.1 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 0.3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kruidenmengsels
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch