Grieks stoofpotje met krenten en rozijnen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 35 gram krenten
  • 35 gram rozijnen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 knoflook
  • 2 gesnipperde ui
  • 500 gram varkensschnitzel in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 1 in blokjes gesneden courgette
  • zout
  • peper

Instructies

  • Fruit de knoflook en de ui in de olie.
  • Voeg de schnitzel en de rozemarijn toe en bak het vlees omscheppend bruin.
  • Bestrooi het met de bloem en bak die omscheppend mee.
  • Voeg de rode wijn, de krenten en de rozijnen toe en breng het op matig vuur aan de kook.
  • Voeg de courgette toe en stoof die 3 minuten zachtjes mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Griekenland