Griekse gamba’s met feta

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse gamba’s met feta

 

Griekse gamba's met feta

Categorie met kaas, met vis, Zeevruchten
Keuken Griekenland
Opmerking Magnetron koken
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de teentjes knoflook.
  • Snijd de fetakaas in heel kleine blokjes.
  • Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart eraan zitten.
  • Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de stukjes tomaat en de knoflook 5 minuten omscheppend op een hoog vuur.
  • Voeg de wijn, de suiker, wat zout en peper en de tijm toe.
  • Voeg de gamba's toe en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden.
  • Schep het gerecht in een ovenvaste schaal, strooi de blokjes fetakaas erover en zet de schaal ± 2 minuten onder de hete grill.
  • Lekker met warm stokbrood en een gemengde salade met olijven.

Magnetron:

  • Meng de olijfolie met de gesnipperde ui in een schaal en verwarm ze samen met de stukjes tomaat, de knoflook, peper, zout en tijm afgedekt 3 minuten op vol vermogen.
  • Voeg de gamba's toe en laat het gerecht afgedekt 2-3 minuten op half vermogen gaar worden.
  • Schep tussentijds een keer om.
  • Strooi de blokjes fetakaas erover en verwarm het gerecht nog 45 seconden onafgedekt op half vermogen.