Griekse gamba's met feta
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Feta
- 12 gamba's
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 theelepel suiker
- zout
- peper
- 1 theelepel tijm
Instructies
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel en snipper de teentjes knoflook.
- Snijd de fetakaas in heel kleine blokjes.
- Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart eraan zitten.
- Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de stukjes tomaat en de knoflook 5 minuten omscheppend op een hoog vuur.
- Voeg de wijn, de suiker, wat zout en peper en de tijm toe.
- Voeg de gamba's toe en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden.
- Schep het gerecht in een ovenvaste schaal, strooi de blokjes fetakaas erover en zet de schaal ± 2 minuten onder de hete grill.
- Lekker met warm stokbrood en een gemengde salade met olijven.
Magnetron:
- Meng de olijfolie met de gesnipperde ui in een schaal en verwarm ze samen met de stukjes tomaat, de knoflook, peper, zout en tijm afgedekt 3 minuten op vol vermogen.
- Voeg de gamba's toe en laat het gerecht afgedekt 2-3 minuten op half vermogen gaar worden.
- Schep tussentijds een keer om.
- Strooi de blokjes fetakaas erover en verwarm het gerecht nog 45 seconden onafgedekt op half vermogen.