Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 sneetjes oud brood
  • melk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 theelepel oregano
  • 750 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de gepelde ui.
  • Snijd de korsten van het brood en week het in melk.
  • Snipper de knoflook fijn
  • Snijd de citroen in plakjes.
  • Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en gesnipperde ui door het gehakt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  • Bak de balletjes in olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verwarm de bouillon om te gebruiken voor de citroensaus.
  • Maak nu de saus volgens volgend recept:
  • Klop de eieren los met bet citroensap.
  • Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
  • Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
  • Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland