Griekse paassoep
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) boter
- 500 gr mager lamsvlees in blokjes van ± 1 1/2 cm
- 1 bosje fijngehakte worteltjes
- 1 bosje fijngehakt dillegroen of 1 eetlepel gedroogde dille
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden verse munt of 1/2 theelepel gedroogde munt
- 1 ½ liter water
- ½ theelepel zout
- peper
- 6 eetlepel(s) rijst
- 3 ei
- 2 citroen het sap er van
Instructies
- Verhit de boter in een grote soeppot.
- Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
- Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
- Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
- Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
- Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
- Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep.
- Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
- Haal de soep van het vuur en serveer direkt.