Griekse paassoep

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse paassoep

Griekse paassoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenGriekenland
KeywordPasen
porties6
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 500 gr mager lamsvlees in blokjes van ± 1 1/2 cm
  • 1 bosje fijngehakte worteltjes
  • 1 bosje fijngehakt dillegroen of 1 eetlepel gedroogde dille
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden verse munt of 1/2 theelepel gedroogde munt
  • 1 1/2 liter water
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 6 eetlepels rijst
  • 3 ei
  • 2 citroen het sap er van

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een grote soeppot.
  • Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
  • Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
  • Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
  • Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
  • Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep.
  • Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
  • Haal de soep van het vuur en serveer direkt.