Griekse salade met lamsvlees en oreganodressing

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 280 gram lamsfilet zuivere
  • peper
  • zout
  • boter
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram fetakaas
  • 150 gram gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden

Voor het sausje:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eierdooier
  • ½ teentje knoflook geperste
  • ½ bosje oregano verse
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl maïsolie
  • 1 dl witte wijnazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
  • Laat ze ook afkoelen.
  • Mix voor het sausje de mosterd met de eierdooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
  • Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
  • Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
  • Strooi er nog wat bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schenk hier een glaasje Retsina bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Salade / Vlees
Land van herkomst Griekenland