Griekse snijbiettaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 vellen fillodeeg ± 500 g totaal
  • 150 g boter
  • 750 g snijbietblad klein gesneden of verse wilde spinazie, harde steeltjes verwijderd
  • 300 g Turkse feta verkruimeld,
  • 2 ei
  • 1 eetlepel(s) verse fijngehakte dille
  • 2 fijngehakte sjalotjes glazig gefruit in 1 el olie
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht op 175°C).
  • Vet een lage, ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm doorsnee in met boter.
  • Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de schaal.
  • Laat het deeg aan de randen uitsteken.
  • Was de snijbiet of spinazie en laat in een vergiet uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Fruit de sjalotten in de olie en doe de verkruimelde feta vervolgens met handjes tegelijk bij de snijbiet.
  • Laat snel slinken.
  • Doe het mengsel in een vergiet zodra alle groente is geslonken.
  • Druk het vocht eruit en hak de groente grof.
  • Meng in een kom feta, eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat erdoor.
  • Doe het groentemengsel in de met filodeeg beklede schaal.
  • Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
  • Verdeel de rest van de boter eroverheen.
  • Bak de taart in 30 minuten krokant en goudbruin.
  • Leg een platte schotel over de vuurvaste schaal. Keer het geheel om en stort de taart over op een platte schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm en in punten gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch