Griekse snijbiettaart
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht op 175°C).
- Vet een lage, ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm doorsnee in met boter.
- Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de schaal.
- Laat het deeg aan de randen uitsteken.
- Was de snijbiet of spinazie en laat in een vergiet uitlekken.
- Verkruimel de feta.
- Fruit de sjalotten in de olie en doe de verkruimelde feta vervolgens met handjes tegelijk bij de snijbiet.
- Laat snel slinken.
- Doe het mengsel in een vergiet zodra alle groente is geslonken.
- Druk het vocht eruit en hak de groente grof.
- Meng in een kom feta, eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat erdoor.
- Doe het groentemengsel in de met filodeeg beklede schaal.
- Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
- Verdeel de rest van de boter eroverheen.
- Bak de taart in 30 minuten krokant en goudbruin.
- Leg een platte schotel over de vuurvaste schaal. Keer het geheel om en stort de taart over op een platte schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm en in punten gesneden.