Griekse taartjes met inktvis en fetakaas

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ paprika
  • ¼ paprika
  • ¼ paprika
  • ¼ venkelknol
  • 1 tomaat
  • 16 inktvisringen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 16 mini taartjes van boter
  • 16 plukjes venkelgroen
  • 100 gram Feta
  • peper & zout

Instructies

  • aak de paprika's schoon en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Maak de venkel schoon.
  • Snijd zowel de paprika's als de venkel in kleine blokjes en blancheer deze in licht gezouten water.
  • Verfris ze daarna onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in blokjes.
  • Kook de inktvisringen en snijd ze daarna in blokjes.
  • Vermeng de paprika-, de venkel-, de tomaat- en de inktvisbrunoise met de olijfolie, de wijnazijn en de Provençaalse kruiden.
  • Kruid met peper van de molen en zout.
  • Laat dit 15 minuten marineren.
  • Warm ondertussen de boter taartjes 10 minuten in een oven van 150°C.
  • Vul ze met het groenten-vismengsel.
  • Was de sla en droog ze.
  • Snijd de Feta in kleine stukjes en strooi die over de taartjes.
  • Werk af met plukjes venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis
Land van herkomst Griekenland