Griekse zalmpasteitjes met tzatziki
Instructies
Pasteitjes:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg en snijd het overhangendedeeg af.
- Snijd uit het afsnijdsels (met een uitsteekvormpje) 6 visjes.
Vulling:
- Bak verse zalm of zalmforel in olie ± 7 minuten en laat hem afkoelen.
- Vermeng de zalm, hardgekookt eieren, lente-uitjes, zout, peper, bieslook en peterselie en verdeel de vulling over de vormpjes (vul de vormpjes maximaal tot driekwart).
- Halveer de overige plakjes deeg, dek de vormpjes met halve plakjes deeg af en plak de deegranden met water op elkaar; kartel het randje mooi, plak op elk pasteitje een deegvisje en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
Tzatziki:
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en schraap de met een lepel de zaadjes uit.
- Rasp de komkommerhelften grof boven een zeef, bestrooi dit met zout en laat ± 30 minuten uitlekken.
- Knijp de komkommer goed uit en meng hem door de yoghurt.
- Breng op smaak met zout, peper en munt.
- Bewaar de tzatziki koel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zalmpasteitjes kunt u koud eten. De tzatziki kun u één dag van te voren klaarmaken.