Griekse zalmpasteitjes met tzatziki

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de vulling:

  • 300 gram zalm zalmforel of zalm uit blik
  • 2 ei
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 ei

voor de tzatziki:

  • 1 komkommer
  • zout
  • peper
  • 2 ½ dl Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel munt

Instructies

Pasteitjes:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg en snijd het overhangendedeeg af.
  • Snijd uit het afsnijdsels (met een uitsteekvormpje) 6 visjes.

Vulling:

  • Bak verse zalm of zalmforel in olie ± 7 minuten en laat hem afkoelen.
  • Vermeng de zalm, hardgekookt eieren, lente-uitjes, zout, peper, bieslook en peterselie en verdeel de vulling over de vormpjes (vul de vormpjes maximaal tot driekwart).
  • Halveer de overige plakjes deeg, dek de vormpjes met halve plakjes deeg af en plak de deegranden met water op elkaar; kartel het randje mooi, plak op elk pasteitje een deegvisje en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.

Tzatziki:

  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en schraap de met een lepel de zaadjes uit.
  • Rasp de komkommerhelften grof boven een zeef, bestrooi dit met zout en laat ± 30 minuten uitlekken.
  • Knijp de komkommer goed uit en meng hem door de yoghurt.
  • Breng op smaak met zout, peper en munt.
  • Bewaar de tzatziki koel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zalmpasteitjes kunt u koud eten. De tzatziki kun u één dag van te voren klaarmaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zalm
Land van herkomst Griekenland