Groene asperges met ham en aspergesaus

Groene asperges met ham en aspergesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bundels groene asperges a 500 g
  • 1 kilo aardappels
  • 2 eieren
  • ½ zakje verse peterselie a 30 g
  • 2 pakjes schouderham dikke plakken, a 155 g
  • 1 zakje saus voor asperges 40 g
  • 25 g roomboter

Instructies

  • Aardappels wassen, schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken.
  • Asperges wassen, houtachtige uiteindes afsnijden en in stukken van 4 cm snijden.
  • Kopjes achterhouden, rest in 8 min. gaarkoken.
  • Na 4 min. aspergekoppen meekoken.
  • Laten uitlekken.
  • Eieren in 8 min. hard koken, pellen en snipperen.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Asperges en ham mengen en over vier borden verdelen.
  • Aardappels ernaast scheppen.
  • Saus gedeeltelijk over asperges schenken.
  • Met peterselie en ei garneren.

Voedingswaarden

Calories: 445 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Nederland