Groene chutney

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram tamarindepeulen
  • 150 gram kokos verse of gedroogde
  • 5 takjes koriander grote / verse
  • 30 gram gemberwortel verse / geschilde
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 kleine ui gepelde fijngeraspte
  • chilipepers grofgehakte groene / zonder zaadjes

Instructies

  • Week de tamarindepeulen 10-15 minuten in 2 kopjes heet water en knijp de pulp eruit.
  • Herhaal dit tot alle pulp er is uitgeperst.
  • Pureer de kokos, de korianderblaadjes, de chili’s, de gember, het komijnzaad en de tamarindepulp tot een gladde pasta.
  • Voeg het zout toe en roer er de geraspte ui door.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India