Groene koolstamppot I

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • zout peper
  • 500 gram savooiekool
  • 150 gram boter
  • 1,5 deciliter melk

Instructies

  • Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar.
  • Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken.
  • Smelt in een steelpan 100 gr boter.
  • Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over.
  • Smoor de savooiekool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en kook ze droog.
  • Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree.
  • Klop de rest van de boter erdoor.
  • Roer tenslotte de savooiekool met het stoofvocht door de puree.
  • Lekker met kalfsoesters.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch