Groene koolstamppot II

500 gr rundergehakt 3 gesnipperde uien 500 gr kleingesneden groene kool 1 kg aardappelen 1 eetlepel kerrie (of naar smaak meer)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 3 ui gesnipperd
  • 500 gram groene kool kleingesneden
  • 1 kg aardappels
  • 1 eetlepel kerrie of naar smaak meer
  • pureestamper

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde uien toe en doe er, als die glazig zijn, de kerrie bij.
  • Breng water met wat zout aan de kook, blancheer de groene kool ± 5 minuten en laat uitlekken.
  • Doe de aardappelen, de groente en het gehakt-uimengsel bij elkaar en stamp er met een pureestamper een stamppot van.
  • Voeg, als de stamppot wat te droog is, een beetje gekookte melk toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees