Groene omeletjes met ham en taugé

Een hyperrealistische foodfoto van groene omeletjes gevuld met ham en taugé, geserveerd op een bord op een donkere houten tafel met taugé, ham en kruiden eromheen.

Groene omeletjes met ham en taugé

Deze luchtige omeletjes met spinazie worden gevuld met gebakken taugé en hartige hamreepjes. Een verrassend hoofdgerecht dat snel en eenvoudig op tafel staat.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 duobakje hamreepjes ca. 250 g
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 200 g spinazie deelblokjes diepvries
  • 250 g taugé
  • 5 eetlepels olie
  • 6 eieren M
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Laat de spinazie in een zeef in ca.
  • 2,5 uur ontdooien.
  • Klop in een kom de eieren los met spinazie, zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en schenk er een kwart van het eimengsel in.
  • Laat het omelet op laag vuur stollen, keer en bak de andere zijde.
  • Laat het omelet op een voorverwarmd bord glijden.
  • Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes met telkens 1/2 eetlepel olie.
  • Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de taugé met de hamreepjes ca.
  • 2 minuten.
  • Breng op smaak met ketjap en peper.
  • Schep het taugémengsel op de helft van de omeletjes en klap ze dubbel.
  • Serveer met gebakken aardappeltjes of stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade van komkommer en tomaat.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc combineert goed met de frisse smaken van spinazie en taugé.

Voedingswaarden

Calories: 355 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 26 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden