Groene omeletjes met ham en taugé
Deze luchtige omeletjes met spinazie worden gevuld met gebakken taugé en hartige hamreepjes. Een verrassend hoofdgerecht dat snel en eenvoudig op tafel staat.
Ingrediënten
- 1 duobakje hamreepjes ca. 250 g
- 1 eetlepel ketjap manis
- 200 g spinazie deelblokjes diepvries
- 250 g taugé
- 5 eetlepels olie
- 6 eieren M
- versgemalen zwarte peper
- zout
Instructies
- Laat de spinazie in een zeef in ca.
- 2,5 uur ontdooien.
- Klop in een kom de eieren los met spinazie, zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en schenk er een kwart van het eimengsel in.
- Laat het omelet op laag vuur stollen, keer en bak de andere zijde.
- Laat het omelet op een voorverwarmd bord glijden.
- Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes met telkens 1/2 eetlepel olie.
- Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de taugé met de hamreepjes ca.
- 2 minuten.
- Breng op smaak met ketjap en peper.
- Schep het taugémengsel op de helft van de omeletjes en klap ze dubbel.
- Serveer met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade van komkommer en tomaat.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc combineert goed met de frisse smaken van spinazie en taugé.
Voedingswaarden
Calories: 355 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 26 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 1 g
