groenesalade

Groene salade van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje  knoflook
  • 1 krop ijsbergsla bladeren gewassen en droog geslingerd
  • 1 kleine paprika zaad en zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
  • 1 eetlepel(s) fijngesnipperde sjalotjes
  • 3 bleekselderij
  • ½ in schijfjes gesneden komkommer

Voor de dressing:

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 theelepel  mosterd
  • 1 theelepel  basterdsuiker
  • een paar druppeltjes  tabasco
  • 1 ijs

Instructies

  • Wrijf een slakom in met het teentje knoflook.
  • Scheur de slabladeren in kleinere stukken en doe ze in de slakom samen met de paprika, sjalotjes, bleekselderij en komkommer.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar.
  • Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade of serveer hem er apart bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Salade