Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 krop ijsbergsla bladeren gewassen en droog geslingerd
- 1 kleine paprika zaad en zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
- 1 eetlepel(s) fijngesnipperde sjalotjes
- 3 bleekselderij
- ½ in schijfjes gesneden komkommer
Voor de dressing:
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel basterdsuiker
- een paar druppeltjes tabasco
- 1 ijs
Instructies
- Wrijf een slakom in met het teentje knoflook.
- Scheur de slabladeren in kleinere stukken en doe ze in de slakom samen met de paprika, sjalotjes, bleekselderij en komkommer.
- Schep alles goed door elkaar.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar.
- Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade of serveer hem er apart bij.