Groente kippensoep met pasta
Ingrediënten
- 1 kg kip
- 1 kippenbouillon
- 1 ui
- 2 laurierbladeren
- verse peterselie
- een stukje foelie
- 500 gram waspeen
- 3 stengels bleekselderij
- 125 gr korte pasta bijvoorbeeld gnocchetti, vermicelli of elleboogjes
- eventueel 50 gr geraspte kaas
Instructies
- Breng de kip met 1 1/2 liter water aan de kook.
- Voeg het bouillontablet, de gesnipperde ui en een samengebonden bundeltje van laurierbladeren, takjes peterselie en foelie toe.
- Laat de soep zachtjes 3/4-1 uur trekken.
- Maak intussen de groenten schoon, snijd de worteltjes in dunne plakken en de bleekselderij in smalle ringen.
- Haal de kip en het kruidenbundeltje uit de soep.
- Kook de groenten en de pasta in ± 10 minuten in de bouillon gaar.
- Haal de kip van het bot af, snijd het vlees fijn en haal het met de gesnipperde peterselie bij de soep.
- Breng de soep met zout en peper op smaak.
- Strooi aan tafel kaas over de soep en serveer er stokbrood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang bleekselderij door roosjes van 1/2 bloemkool en 2 in blokjesgesneden aardappelen.
Roer er 1 blik boterbonen bij.
Voor een sneller resultaat kunt u uitgaan van een grote pot bouillon met
extra veel kippevlees.