Groentebouillon met vlindertjes
Equipment
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 gram volkoren tarwemeel
- 3 eieren
- 1 eetlepel olie
- zout
- extra bloem om uit te rollen
- Voor de soep:
- 2 preien
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 blaadje(s) laurier
- 1 takje tijm
- 1 bosje peterselie
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- peper zout, cayennepeper
- worcestershiresaus
- 100 gram champignons
- het sap van 1/4 citroen
- 100 gram jonge uitjes
- kerveltopjes voor de garnering
Instructies
- Stort de bloem op een werkvlak, maak er een kuiltje in, breek de eieren erin, bestrooi met zout, giet de olie erbij en kneed alles tot een glad deeg.
- Bestuif het met bloem, wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
- Maak de prei, de wortelen en de selderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
- Maak een kruidenbuiltje van de tijm, laurier en peterselie.
- Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de hete boter glazig.
- Voeg de groenten toe en stoof ze al roerend even aan.
- Giet er 1 liter water bij, breng de soep met het kruidenbuiltje aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Giet de soep door een zeef en kruid met peper, zout, cayennepeper en worcestershiresaus.
- Rol het deeg in enkele keren door de pastamachine uit en steek er op een met bloem bestoven werkvlak gekartelde rondjes uit.
- Bestrijk de rondjes in het midden met wat water en knijp ze dicht, zodat u vlindertjes krijgt en laat die in een pastazeef drogen.
- Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bedruppel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Snijd de jonge uitjes in stukjes.
- Breng de soep weer aan de kook en laat de champignons erin gaar worden.
- Klop de overtollige bloem van de farfalle en laat ze 5 minuten meekoken.
- Garneer met jonge uitjes en plukjes kervel.